رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران نسبت به کاهش تعداد بازارهای هدف صادراتی کالاهای ایرانی هشدار داد و گفت: احتمال حذف برخی از بازارهای هدف به دلیل تحریم و کرونا وجود دارد.
حسن احمدیان در گفتگو با خبرنگار اکسپورتنا درباره خطر تمرکز بر بازارهای صادراتی محدود اظهار داشت: اتحادیه مبلمان حدود 5 سال پیش تحقیق بازاری انجام داد و کشورهای هدف را بر اساس محصول خود انتخاب کرد.
وی شاخصهای اندازه گیری برای تعیین کشورهای هدف را نزدیکی، ذوق و سلیقه، موجودیت محصولات، دین، زبان، مذهب، روابط سیاسی و امثالهم دانشت و ادامه داد: این شاخص ها می تواند در فرآیند صادرات تاثیرگذار باشند؛ این در حالی است که بر اساس تحقیقات به عمل آمده، صادرات هدفمند در صنعت مبلمان به حدود 12 کشور هدف ختم میشود که اکنون عمده آنها همان کشورهای هدفی است که دولت هم به موفقیت در آن اذعان دارد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران گفت: کشورهای تاجیکستان، قزاقستان، آذربایجان، عراق، قطر، عمان، افغانستان و کشورهای آفریقایی از جمله بازارهای صادرات محصولات صنعت مبلمان ایران بودند که می توانستیم پاسخگوی نیاز آنها باشیم.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم کشورهای هدفی را انتخاب کنیم باید این کشورها بر حسب قابلیت هر محصولی انتخاب شوند، افزود: ممکن از در صنعت مبلمان کشورهای یاد شده بازار هدف باشد و در کالای دیگر، کشورهای هدف دیگری وجود داشته باشد.
به گفته احمدیان، با توجه به مشکلات پیش آمده بر اثر تحریم ها، ممکن است حتی کشورهای هدف 5 سال پیش ما که حدود 12 کشور بودند، امروز با توجه به فیلترهای جدید و مشکلات تحریمی یا فیلترهایی از جنس محدودیت های کرونا به 7 یا 8 کشور کاهش پیدا کند و این موضوع باید مدیریت شود.
وی تاکید کرد: قاعدتا مبلمان جزو صنایعی است که پیش از شرایط کنونی به این موضوع پرداخته و این امیدواری وجود دارد که با کمک دولت و تشکلها بتوان کشورهای هدف خود را بر حسب مزیت رقابتی که دارند، انتخاب کرد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران گفت: با در نظر گرفتن فیلترهایی مثل تحریم و کرونا می توانیم کشورهای هدف هر محصول و کالا را به درستی انتخاب کنیم و نمی توان یک نسخه عمومی برای همه محصولاتی که در کشور تولید می شود، نوشت.
گفتگو از: نیلوفر جمالی