24 شهریور 1403
بانک تولید نبض بازار ویژه

30 میلیارد دلار منابع ارزیِ در دست مردم‌ باید وارد چرخه سرمایه گذاری شود

معاون اول رئیس‌جمهور در همایش معرفی سند برنامه هفتم توسعه گفت: درحال حاضر برآورد می‌شود 30 میلیارد دلار منابع ارزی دست مردم است اما ما زمینه سرمایه‌گذاری برای مردم را فراهم نکرده‌ایم و باید کاری کنیم که مردم بتوانند در اقتصاد کشور سرمایه‌گذاری کنند.

اکسپورتنا: محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور امروز در همایش «معرفی سند برنامه هفتم توسعه» با بیان اینکه ارزش ذخایر مشترک نفت و گاز ما با کشورهای همسایه  حدود 100 میلیارد دلار است، اظهار داشت: درحال حاضر برآورد می‌شود 30 میلیارد دلار منابع ارزی دست مردم است اما ما زمینه سرمایه‌گذاری برای مردم را فراهم نکرده‌ایم و باید کاری کنیم که مردم بتوانند در اقتصاد کشور سرمایه‌گذاری کنند.

وی همچنین گفت: میادین مشترک نفت و گاز با کشورهای همسایه شناسایی شده است که چندین هزار میلیارد تومان امکان سرمایه‌گذاری وجود دارد و ما باید زمینه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این میادین را فراهم کنیم.

معاون اول رئیس جمهور همچنین گفت: نقدینگی کشور به بیش از 6 میلیون میلیارد تومان رسیده است و ما نمی‌دانیم این نقدینگی کجاست و به اذعان کارشناسان از این مبلغ 30 میلیارد دلار به صورت ارزی دست مردم است که باید زمینه سرمایه‌گذاری برای آنها را فراهم کنیم.

وی با اشاره به ویژگی‌های لایحه برنامه هفتم توسعه که به زودی از سوی دولت به مجلس ارائه می‌شود، گفت: نگاه تحولی به بخش سلامت و نظام اداری، تک‌رقمی شدن نرخ تورم، بهبود ضریب جینی، بهبود معیشت و توسعه اقتصاد، توجه به اقتصاد دریا، نفت، اقتصاد دیجیتال و معدن و همچنین رفع ناترازی‌های بانکی است.

مخبر با بیان این حقیقت که در 10 تا 15 سال گذشته سرمایه‌گذاری در حوزه‌‌های مختلف انجام نشده است، گفت: ما در بخش گاز در دنیا اول و در نفت دوم هستیم و در مجموع ذخایر نفت و گاز در دنیا اول هستیم، در حالی که برخی کشورها سالانه صد میلیارد دلار صادرات گاز دارند، اما ما در برخی موارد واردکننده گاز هم می‌شویم به خاطر این است که در میادین نفت و گاز سرمایه‌گذاری نکردیم.

وی ویژگی‌های برنامه هفتم توسعه را برنامه مسئله‌ محور و مردم‌پایه عنوان کرد و گفت: هر جای برنامه غیر از این بود رسانه‌ها می‌توانند وارد شوند و نقد کنند. درحال حاضر هم‌افزایی بین سران سه قوه وجود دارد، حتی در استیضاح وزیر که همه می‌دانستند رأی می‌آورند اما رئیس‌جمهور حضور پیدا کرد.

مخبر اظهار  داشت: در شرایطی دولت را تحویل گرفتیم که نرخ تورم بالا بود و تورم در پایان سال 1400 به 46.5 درصد رسیده بود. فروش نفت 1.1 میلیون بشکه در روز بود. ما در اسفند 1400 بهترین شرایط اقتصادی را داشتیم. هم فراوانی اقلام کالاهای اساسی بود و هم تورم تا حدی کنترل شده بود که این کارها بدون برنامه انجام نمی‌شود.

وی گفت: در سال 1401 از یک‌طرف جنگ اوکراین شروع شد و قیمت کالاهای اساسی در دنیا تا دو برابر افزایش یافت. از طرف دیگر، ارز ترجیحی در کشور ما حذف شد، بعد از آن اغتشاشات از مرداد 1401 شروع شد، در همان دو سه هفته اول آمریکایی‌ها 400 میلیون دلار برای اغتشاشات در ایران هزینه کردند به گونه‌ای که افراد مختلفی از سراسر دنیا را با دادن پول بلیط هواپیما و غذا در یک نقطه جمع کردند تا علیه جمهوری اسلامی تجمع کنند.

مخبر گفت: در اسفند 1401 نرخ تورم به 46.5 درصد رسید اما در عین حال نرخ رشد نقدینگی 10 درصد کاهش یافت و اینها همه حاصل برنامه‌ریزی دولت است.

نوشته های مرتبط

کسری تراز تجاری ۶ ساله شد/ تراز ۵ ماه امسال منفی ۴.۴ میلیارد دلار

سعید

بانک مرکزی: تامین ارز واردات از مرز ۳۰ میلیارد دلار عبور کرد

سعید

امکان استفاده از سهمیه فصل پاییز برای بازرگانان و واحدهای تولیدی

سعید

ارسال دیدگاه