دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید وزارت صمت با بیان اینکه تعداد تعرفههای واردات در مقابل صادرات قابلیت افزایش دارد، گفت: ظرف روزهای گذشته چند ردیف تعرفه به فهرست 1000گانه تعرفه های مجاز برای واردات در مقابل صادرات اضافه شده است.
به گزارش خبرنگار اکسپورتنا، مهدی نیازی، دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید وزارت صمت در نشست تخصصی رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در سال های 97 تا 1400 گفت: مهمترین موضوع این دستورالعمل، بازگشت ارز صادراتی صادرکنندگان سال 97 بود که توانستیم بانک مرکزی را قانع کنیم.
وی افزود: با مصوبه معاونت اقتصادی رئیس جمهور توانستیم مابه التفاوت ها را مدیریت کنیم تا ماشین آلات و مواد اولیه تولید مشمول مابه التفاوت نشود؛ این در حالی است که به زودی کمیته ماده 3 وزارت صمت جزئیات را ابلاغ خواهد کرد.
نیازی با بیان اینکه 1000 ردیف تعرفه برای واردات در مقابل صادرات انتخاب شده اند، گفت: جمع واردات این 1000 ردیف تعرفه 13 میلیارد دلار بوده است؛ این در حالی است که می توان تعداد ردیف تعرفه را افزایش داد، البته در حوزه ماشین آلات معدنی چند ردیف تعرفه ظرف روزهای گذشته اضافه شده است.
وی افزود: اگر چشم انداز صادرات بیش از 13 میلیارد دلار باشد، حتما تعداد ردیف های تعرفه ای را افزایش خواهیم داد.
نیازی گفت: وزارت صمت برای حوزه صادرات، مبدا اطلاعات دریافتی را اطلاعات گمرک و تبادل آن به سامانه جامع تجارت قرار داده است که بر این اساس در وزارت صمت، هم کمیته اقدام ارزی و هم معاونت های تخصصی در ستاد وزارت صمت آمادگی دارند تا اگر صادرکنندگان نیاز به مکاتبات و پیگیری برای تضادها و تعارضات در پروانه های صادراتی خود دارند بتوانند از طریق آنها کار را پیگیری کنند؛ اما به طور کلی منشا همه اطلاعات پروانه های صادراتی گمرک است.
وی افزود: قیمت های پایه صادراتی در بسیاری از کالاها اصلاح شده است؛ اما این نرخ ها در دوره های مختلف می تواند تغییر یابد و الان هم راه برای اصلاح قیمت های پایه صادراتی بسته نیست و از طریق انجمن ها می توانند موضوع را به گمرک منعکس کنند؛ البته ما هم در وزارت صمت می توانیم پیگیری کنیم؛ ولی به هر حال مرجع اصلی گمرک است.
نیازی گفت: سامانه نیما قیمت ندارد و هر صادرکننده ای به هر قیمتی که بتواند طرف مقابل را جلب کند ارز خود را واگذار خواهد کرد؛ البته اگر پتروشیمی ها قیمت کمتر اعلام کنند؛ واردکننده می تواند خریداری کند، اما باید مدتی را در صف تخصیص ارز بماند.
وی افزود: محمل واردات در مقابل صادرات قیمت نیمایی را حل کرده و این موضوع دیگر محل مناقشه نیست.
نیازی گفت: ماشین آلات با استفاده از ارز اشخاص هنوز در اولویت وزارت صمت نیست و این وزارتخانه به این نتیجه نرسیده است که وورد ماشین آلات را آزاد کند؛ ممکن است در حوزه واردات بتوان تجدیدنظر کرد ولی فعلا برای واردات ماشین آلات با ارز اشخاص یا با ارز صادرکنندگان هنوز برنامه ای تدارک دیده نشده است.