مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران، تامین مالی را یکی از دغدغه های اصلی واردکنندگان مواد اولیه کالاهای صادراتی دانست و گفت: پیش از این واردکنندگان با پرداخت ۲۰ تا ۳۰ درصد مبلغ میتوانستند اقدام به واردات مواد اولیه کنند، در حالیکه صندوق حاضر است آن دسته از تضامینی که لازم است را تامین کند.
افروز بهرامی در گفتگو با خبرنگار اکسپورتنا با اشاره به سهم 89 درصدی 17 کشور همسایه، هند و چین در صادرات غیرنفتی کشور گفت: در این راستا، سهم قابل توجهی از پوششهای صادراتی صندوق ضمانت صادرات ایران به 15 کشور همسایه تخصیص پیدا کرده؛چراکه هم استراتژی دولت و هم استراتژی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای توسعه تجارت و مراودات با ۱۵ کشور همسایه است.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران افزود: ۱۵ کشور همسایه ایران جزو کشورهای پرریسک قرار داشته و این امر نشان میدهد که تصمیم گیری درستی در صندوق ضمانت صادرات انجام شده تا به رسالت اصلی خود که پوشش ریسکهای صادرکنندگان در بازارهای هدف صادراتی است، دستیابی پیدا کند.
وی تصریح کرد: ریسکهای سیاسی و تجاری در کشورهای همسایه نیز بیشتر است و به تبع آن، سهم پوششهای صندوق ضمانت صادرات ایران نیز در کشورهای همسایه بیشتر شده؛ اما نکته قابل توجه این است که تلاش شده تا مشوقهای خاص و ویژهای در خصوص بیمهنامههای صندوق ضمانت صادرات ایران، برای شرکتهای حوزه صنعت و معدن به ویژه بنگاههای کوچک و متوسط در نظر گرفته شود که خوشبختانه از لحاظ تعدادی، سهم شرکتهای کوچک و متوسط هم در پرتفوی صندوق رشد قابل توجهی داشته است.
بهرامی گفت: برنامههای دیگری نیز در حوزه واردات مواد اولیه که منتج به صادرات خواهند شد، طراحی شده و بر این اساس، با صندوق های ضمانت صادرات سایر کشورها و همتایان خود در کشورهای مختلف مذاکره کرده ایم تا بتوان فشار مالی روی واردکنندگان را کاهش داد؛ چراکه امروز به خاطر تحریمهای ظالمانه و به دلیل اینکه السی وجود ندارد، عملاً واردکنندگان مجبور هستند کل منابع مالی مورد نیاز برای واردات مواد اولیه را یکجا پرداخت کنند.
وی اظهار داشت: پیش از این واردکنندگان با پرداخت ۲۰ تا ۳۰ درصد مبلغ میتوانستند اقدام به واردات مواد اولیه کنند، در حالیکه نیاز به تضامینی وجود دارد که بر این اساس صندوق حاضر است آنها را برای آن دسته از واردکنندگان کشور که در نهایت کالاهایشان تبدیل به محصول صادراتی میشود، ارائه کند.
بهرامی گفت: در این راستا، با کمک ECA کشور مقصد به صورت «کانتر گارانتی» این کار را انجام خواهیم داد؛ به خصوص اینکه این روند، به منابع مالی به عنوان پشتوانه نیاز دارد که از همین منابعی که برای افزایش سرمایه تامین شده، استفاده خواهد شد؛ به علاوه برنامه های متنوع دیگری مثل خرید دین اسناد صادراتی به شکل مستقیم برای شرکتهای کوچک و متوسط در نظر گرفته شده که به مرور اطلاع رسانی خواهند شد.