کتاب علیه توسعه؛ زیر پوست پیونگ یانگ چه می گذرد؟ در بهار 99 توسط نشر امین الضرب، اتاق بازرگانی تهران منتشر شد. نویسندگان در این کتاب به وضعیت اقتصادی و جامعه کره شمالی پرداخته اند.
اکسپورتنا: کره شمالی یکی از غنی ترین کشورهای جهان از نظر منابع معدنی است اما جمعیت 25 میلیونی این کشور در نهایت فقر زندگی می کنند. باوجود ثروت های سرشار طبیعی، زندگی در کره شمالی با زندگی در یک کشور آفریقاییِ فقیر هیچ تفاوتی ندارد. معدن 14 درصد از از اقتصاد کره شمالی را تشکیل می دهد و همین منابع است که انرژی رژیم کمونیستی در این کشور را فراهم کرده. زغال سنگ، طلا، وانادیوم، تیتانیوم و فلزاتی مثل مس، روی و نقره از جمله محصولات معدنی کره شمالی است که به دیگر کشورها صادر می شود. کره شمالی در سال 2014، 3.4 میلیون تن سنگ آهن تولید کرده در حالیکه تولید کره جنوبی 0.6 میلیون تن بوده است.
براساس گزارش های رسمی، کره شمالی 200 نوع ماده معدنی متفاوت در منابع زیرزمینی خود دارد و ذخایر مگنزیت این کشور پس از چین، در رتبه دوم جهان و معدن تنگستن آن در رتبه ششم جهان است. با این وجود به نوشته نشریه اکونومیست، اقتصاد کره شمالی چهل بار کوچکتر از اقتصاد کره جنوبی است. بسته بودن درهای کره شمالی به روی جهان باعث شده اقتصاد، سیاست، نظام قضایی و دیگر ابعاد جامعه این کشور کمونیستی برای مردم رازگونه جلوه کند. کتاب «علیه توسعه؛ زیر پوست پیونگ یانگ چه می گذرد؟» نوشته دنیل توئور و جیمز پی یرسون، روایتی بدون حاشیه و عمیق از زندگی در کره شمالی است. نویسندگان این کتاب که آن را محمدحسین باقی ترجمه و اتاق بازرگانی تهران منتشر کرده، با مطالعه بسیاری از اسناد و کتاب ها و مصاحبه با فراریان از کره شمالی از جمله مقام های ارشد این کشور موفق به نگارش این اثر شده اند. زبان این کتاب ژورنالیستی، ساده و روان است و به گفته مترجم، خوانش آن بی تردید به تغییر نظر خواننده درباره کره شمالی و تحولاتش می انجامد.
در این کتاب می خوانیم: «با وجود تحریم های بین المللی، کیم جونگ اون همچنان بهترین زندگی را دارد. به خریدهای آنچنانی می رود، سوار قایق های تفریحی می شود، شراب های گران قیمت می نوشد و اسکی بازی او ترک نمی شود. گزارش سازمان ملل در سال 2014 نشان می دهد این کشور در سال 2012 حدود 645.8میلیون دلار صرف خرید کالاهای لوکس کرده است. در سال 2015، واردات کره شمالی 3.47 میلیارد دلار بوده است و بخشی از این واردات هم به کالای لوکس اختصاص یافته بود. کره شمالی به هک کردن بانک ها، فروش تسلیحات، معاملات مواد مخدر، پول های تقلبی، قاچاق گونه های درحال انقراض و غیره متهم است که گفته می شود میلوین ها دلار را وارد قلک شخصی او کرده است».
«در این کشور دسترسی به اینترنت امری بسیار نادر است. در حقیقت،تعداد معدودی به اینترنت دسترسی دارند و این دسترس برای شهروندان مناطق مرکزی کشور به شدت کنترل می شود. گفته می شود تنها 1 درصد از جمعیت کره شمالی به اینترنت دسترسی دارند. با این حال کره شمالی دارای یک ارتش هکری است که 670 میلیون دلار از این طریق نصیب جیب رهبران دولتی می کند».
متن کامل کتاب«علیه توسعه» را بخوانید.